SmartThinking​Breda

Angela Peters begeleidt, traint en adviseert bij (hoog)begaafdheid
Voor kinderen en scholen

SmartThinkingBreda ... aangenaam

SmartThinkingBreda is een praktijk die kinderen en scholen begeleidt, traint en adviseert op het gebied van (hoog)begaafdheid.

Sommige kinderen komen in het basisonderwijs niet helemaal tot hun recht. Er komt niet uit wat er in potentie in zit. Bij hoogbegaafde kinderen is dit regelmatig het geval, omdat het onderwijs niet altijd aansluit bij de leer- en persoonlijkheidskenmerken van deze groep. Veel hoogbegaafde kinderen krijgen hierdoor problemen op cognitief, fysiek en/of op sociaal emotioneel gebied, zoals:

  • Weinig motivatie
  • Laag werktempo
  • Lichamelijke klachten (buikpijn/hoofdpijn)
  • Aanpassingsgedrag
  • Faalangstig gedrag
  • Laag zelfbeeld
  • Grensoverschrijdend gedrag

SmartThinkingBreda reikt deze kinderen tools aan om de kracht in zichzelf terug te vinden of te ontwikkelen, waardoor zij hun potentie leren verzilveren. In mijn begeleiding zorg ik er dan ook voor dat uw (hoog)begaafde kind de begeleiding en de aandacht krijgt die het verdient voor een gezonde gebalanceerde ontwikkeling op zowel cognitief, sociaal, als emotioneel vlak.

Steeds meer scholen in het basisonderwijs spelen in op de behoeften van hoogbegaafde leerlingen.  SmartThinkingBreda kan ook begeleidingstrajecten voor scholen verzorgen, zodat het hele lerarenteam geschoold en voorbereid wordt op het werken met een gedegen beleidsplan voor hoogbegaafdheid.

Smart staat voor slim, maar ook voor de doelen die ik samen met het kind, de ouders en de scholen opstel.

Thinking staat voor de denkprocessen die bij de kinderen en scholen veranderingen moeten bewerkstelligen. Ik kies bewust voor de cognitieve benadering, omdat juist deze groep kinderen hier zo sterk in is. Dit betekent niet dat ik gevoel minder belangrijk vind. Beide moeten juist in evenwicht zijn.

Breda is de stad waar mijn praktijk gevestigd is. Mijn werkveld is Breda en omstreken.

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, dan kunt u contact met mij opnemen via info@smartthinkingbreda.nl of telefonisch via +31 6 28 417 307.

Welke diensten

  • Begeleiding (hoog)begaafde kinderen

    Hoogbegaafde kinderen kunnen behoorlijk wat extra aandacht gebruiken. Zonder een eigen benadering kunnen ze zich onbegrepen en ongelukkig voelen. Dit kan zich uiten in aanpassings- of juist grensoverschrijdend gedrag, waardoor deze kinderen niet meer laten zien wat erin zit en onder hun kunnen gaan presteren. SmartThinkingBreda begeleidt deze kinderen in een één op één situatie om de balans in hun ontwikkeling terug te vinden.

  • Workshops

    Kennis is onontbeerlijk bij het begeleiden van deze kinderen. In samenspraak ontwikkel ik workshops op maat die op locatie gegeven worden.

  • Begeleidingstraject leraren, IB'ers en coördinatoren HB

    Het begeleiden van hoogbegaafde kinderen vraagt veel van leerkrachten, intern begeleiders en coördinatoren. Net wanneer alles lijkt te lopen, vragen deze kinderen weer om een andere benadering. SmartThinkingBreda adviseert en begeleidt bij het finetunen van een goede aanpak voor deze kinderen.

  • Beleidsadvies scholen

    SmartThinkingBreda biedt hulp bij ontwikkelen van passend beleid voor hoogbegaafde leerlingen dat aansluit op het onderwijsconcept van de school.

  • Begeleiding bij opzetten plusklas/verrijkingsgroep

    Steeds meer scholen merken dat (hoog)begaafde kinderen meer begeleiding nodig hebben dan er in de klas gegeven kan worden. SmartThinkingBreda kan hulp bieden bij de keuzes die gemaakt moeten worden bij het opzetten van een plusklas/verrijkingsgroep. Ook kan zij leraren d.m.v. training on the job opleiden tot plusklasleerkracht.