Gedurende mijn werk met hoogbegaafde kinderen ontdekte ik dat deze kinderen opvallend vaak problemen ondervonden met o.a. het automatiseren van de sommen t/m 20, de tafels, het lezen en met de juiste spelling van woorden. In eerste instantie weet ik dit aan het feit dat ze er het nut niet van inzagen, later begreep ik dat hun leerstijl niet aansloot bij de manier waarop het veelal in het onderwijs werd aangeboden. Na een zoektocht stuitte ik op de Kernvisiemethode; deze methode paste precies bij hetgeen ik al ondervonden had. Eind 2016 heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Kernvisie methode bij kindercoaching

Als Kernvisiecoach leer ik kinderen met een visueel kinesthetische (gevoelsmatig) leerstijl m.b.v specifieke technieken om lesstof zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Zij worden zelf verantwoordelijk voor de oplossing; er wordt veel aandacht besteed aan het opbouwen van de motivatie van het kind.

Het doel van coaching met de Kernvisiemethode is om het kind op een natuurlijke manier vanuit zijn/haar eigen persoonlijke kracht te laten leren. Het resultaat hiervan is dat het kind weer plezier krijgt in leren wat natuurlijk zijn weerslag heeft op het zelfvertrouwen van het kind.

Als coach leer ik de methodiek aan en wordt er van het kind thuis (samen met een ouder) een kwartier per dag oefening verwacht. Een bepaalde discipline in het oefenen is noodzakelijk om vooruitgang te boeken.

Gemiddeld zijn hiervoor ongeveer 8 sessies nodig met een frequentie van één sessie per 3 weken.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen of mailen.

06-284 173 07

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.